CateringCatering ideeën babyshower
babyshower ideeën

Catering ideeën babyshower

Wil je niet teveel stress, maar wel een leuke babyshower? Dan is het een goed idee om catering te regelen voor jouw feestje! 
Zo heb je geen gedoe rondom het boodschappen doen, en kan jij je focussen op de leuke voorbereiding, zoals bijvoorbeeld uitnodigingen versturen en natuurlijk de presentatie.

Je hebt veel opties als het gaat om babyshowers, zo kan je het bijvoorbeeld een bepaald thema geven. Geef je juist wel of juist niet aandacht aan het geslacht van de baby, en vraag je gasten wel of niet gericht om cadeautjes? Wij helpen je in deze blog met een aantal van de keuzes die je moet maken als het gaat om een feestje die de komst van je baby feestelijk aankondigt!

 

macarons

Bied kleine zoetigheden aan

Bij kleine hapjes aan te bieden zoals macarons en cupcakes, heb je geen borden en bestek nodig en bespaar je ook nog eens afval. Ook nog eens beter voor het milieu dus!

Je kunt je gasten ook meerdere verschillende kleine hapjes aanbieden, houd afhankelijk van het tijdstip rekening met de hoeveelheid hapjes.

Komen de gasten rond de lunch? Zorg dat er dan ook voldoende hartige keuze is en ga bijvoorbeeld voor een High Tea. Organiseer je het in de ochtend? Ga er dan vanuit dat je gasten hebben ontbeten en je een kleine lekkernij voor ze klaar zet. Bijvoorbeeld circa 3 kleine zoete lekkernijen. Kies eventueel voor een thema kleur als je aandacht wilt geven aan bijvoorbeeld het geslacht van de baby.

Ons advies ook: vraag hulp! Je babyshower wordt meestal laat in de zwangerschap georganiseerd en vaak doen vriendinnen dit voor je, maar is dat niet zo, dan is het wel goed om even hulp te vragen, zodat je zelf ook een beetje rustig aan kan doen!

Verspreid de hapjes!

Afhankelijk van de hoeveelheid mensen die je uitnodigt voor je babyshower, hou je daarin rekening met de opstelling. Organiseer je het bij je thuis en nodig je bijvoorbeeld 14 personen uit, spreid dan de hapjes ook, om te zorgen dat mensen op verschillende plekken gaan zitten/staan en niet alles op een plek opstopt. Zo pakken de mensen meestal wat anders of komen ze iemand tegen waarmee ze even gezellig kunnen kletsen. Mocht je op een wat grotere locatie zijn, dan kan je ook bijvoorbeeld een buffet maken. Een Sweet Table met verschillende zoete lekkernijen maakt het dan helemaal af.

Heb je een kleiner gezelschap uitgenodigd, dan kan het wellicht ook aan 1 tafel waar je ook aan zit. Je maakt het dan extra feestelijk door het aan te kleden met bijvoorbeeld een leuk tafelkleed, servetten en mooi servies.

babyshower
_DSC0043

Varieer het voedselaanbod

Iedereen heeft een andere smaak natuurlijk, maar misschien hebben gasten ook wel een bepaald dieet die ze volgen voor medische redenen. 

Waarschijnlijk zijn er ook nog meer aanstaande moeders aanwezig en zij mogen ook niet alles eten. Houd hier ook zeker rekening mee! 

Overweeg ook om op zijn minst een aantal vegetarische of veganistische opties aan te bieden. Zo hebben wij heerlijke fudge of als je écht wilt uitpakken een vegan en lactose vrije Rainbowcake.

Wat ga je doen? En aankleding!

Je hebt natuurlijk super veel opties hoe je je kan vermaken met een babyshower. Hieronder een paar tips!
 
Doe een leuk spelletje met deze leuke invulkaarten met onder andere voorspellingen.
 
Uiteraard “moeten” er cadeautjes worden uitgepakt! Maak vooraf een lijstje met je wensen als je wilt voorkomen dat mensen hetzelfde kopen, of iets wat je al hebt. Ook kan je een bepaald thema meegeven als je niet iets specifieks wilt. Zoals bijvoorbeeld “kinderboeken” of “kleertjes in een specifieke maat”.
 
Verder is het leuk als je gasten tijdens het feestje een gastenboek laat invullen, zodat je altijd kan terugkijken op deze mooie dag.
 
Zorg voor leuke aankleding met ballonnen en servetten. Om je zoet extra mooi te presenteren kan je ook nog gaan voor bijvoorbeeld een mooie etagère.

Het hoeft niet per se allemaal roze en blauw te zijn

Je zult op pinterest en verschillende blogs allemaal roze en blauwe dingen tegen komen die het geslacht onthullen. Maar tegenwoordig wordt er ook vaak de keuze gemaakt om juist geen geslacht bekend te maken, of er weinig aandacht aan te besteden. Sommige mensen kiezen dan voor de accentkleur groen, maar je bent natuurlijk helemaal vrij om je eigen keuzes te maken, dat maakt het juist extra speciaal!

Je hoeft je dus helemaal niet voor te schamen als je een keer een ‘normale’ Red Velvet Cake hebt staan in plaats van een over de top gevulde taart met roze of blauwe sprinkles. Toch net even wat extra’s? Stel dan jouw eigen taart samen!

Red Velvet Cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top