Over onze

Geschiedenisen Groei

Met veel plezier en enthousiasme startte ik in 2016 vanuit een droom om een horecabedrijf te realiseren waarin zowel de gast, als de medewerker en ikzelf kunnen genieten van een fijne, bijzondere sfeer. De link naar Amerika was al snel gemaakt, als favoriet vakantieland van mij en mijn man Marcel dromen we altijd terug aan de heerlijke lekkernijen die we daar kunnen vinden. En dan niet de doorsnee hamburger of hotdog,

Maar juist meer de bijzondere gerechten, de kleurrijke gebakjes en de fijne sfeer die daar heerst, samen laten gaan met de Nederlandse en Amersfoortse cultuur en bezoekers. Amersfoort meets New York zeggen we vaak, met het gastvrije gevoel zoals je dat eigenlijk nergens anders ziet. Na twee succesvolle horeca locaties in Amersfoort, starten we nu met catering. We willen het gevoel wat je op onze locaties krijgt ook overbrengen naar je werkplek of thuis.

Lisette de Jong
Eigenaresse van The Blueberry & The Blueberry Kitchen
2016 EARLY BEGGINING

Hof 21, Centrum Amersfoort

In april 2016 opende Lisette de eerste vestiging van The Blueberry in het centrum van Amersfoort op de Hof 21, het grootste horecaplein van Amersfoort. In de zomer staat het hier vol met terrasjes en met een klein een hecht team gingen we van start. Het concept sloeg goed aan!

2018 Een 2e vestiging

Amersfoort Noord, winkelcentrum Emiclaer

In april 2018 opende onze tweede locatie in Amersfoort Noord, op Winkelcentrum Emiclaer. We kozen een klein pandje, omdat we veilig wilden starten. Het werd een doorslaand succes en we hadden al snel een groter pand nodig.

2019 Groter pand

Emiclaerhof 134, Amersfoort-Noord

Een klein jaar later gingen we open op onze grotere locatie in Emiclaer. Hier hadden we drie keer zoveel plek! Wat een feest! Het team breidde uit tot circa 50 personen.

2019 Een eigen kantoor!

Opening Headquarters

Met de groei naar een groter team en meer locaties, hadden we ook een kantoortje nodig en meer mensen in de backoffice. In 2019 huurden we een leuk pandje op bedrijventerrein de Wieken. Op de wiekenweg in Amersfoort werken Ilona en Janieke onder andere aan onze administratie, marketing en communicatie.

2019 Eerste festival

Lepeltje Lepeltje

In 2019 kwam ook een andere droom uit. We stonden op het foodfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. Met ons team knalden we dagenlang met de lekkerste verse milkshakes, wafels en zoete lekkernijen. Het was een groot succes en ontzettend gezellig en leuk!

2020 Sloppy Joe

Wedstrijd lekkerste lunchgerecht van Nederland

Begin 2020 won Lisette de 2e prijs op de Horecava voor het lekkerste lunchgerecht van Nederland met onze heerlijke Sloppy Joe! Met een zelfgemaakt broodje, eigengemaakte groentechips en de lekkerste ingemaakte uien en paprika als topping, vond de jury dit broodje het aller heerlijkst! Hierna hebben we samen met Proof Bakery gekeken hoe we dit lekkere broodje konden behouden door het door hun te laten maken. Zij maken nu wekelijks voor ons het heerlijke broodje voor de Sloppy Joe, naar ons eigen recept!

2020 Naar Londen

Workshop van Georgia

Lisette ging begin 2020 naar Londen voor een ontzettend gave workshop van Georgia. Haar stijl sluit perfect aan bij die van The Blueberry en Lisette leerde daar weer diverse nieuwe technieken voor het decoreren van mooie taarten!

2021 Lockdown

Van de nood een deugd maken

2020/2022. Door de lockdown vanwege corona besloten we te gaan voor bezorgen en afhalen in onze restaurants. Hierdoor raakten we erg behendig in het maken van catering opdrachten en verpakken van voedsel. Nadat we weer open gingen, bleek het toch echt een gemis dat we hier niks meer mee konden doen. Toen besloten we op ons hoofdkantoor de benedenverdieping om te bouwen tot catering keuken: het idee voor The Blueberry Kitchen was geboren!

Top